O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

10 idej za prijetno kuhinjo

  • kozarci, kuhinja, kuhinjski otok, les, leseno pohištvo, luči, marmor, notranje oblikovanje, posoda, rastline, stanovanje, svetila, trendi, zelenje

Otroški spomini, ko smo babicam kradli rozine, namočene v rum, jim pomagali lupiti jabolka in treti orehe, mamam pa pomagali mešati omake ter brisati posodo, so verjetno eni izmed najbolj prijetnih spominov. Kuhinja je bila vedno prostor, kjer se svet ustavi in si vzamemo čas za družino ter prijatelje.

Zakaj ne bi teh toplih spominov poskušali poustvariti tudi v vaši kuhinji? Mogoče pa vas lahko teh deset nasvetov usmeri v pravo smer.

  1. Zakaj bi šalice za kavo tlačili v omaro, če pa jih lahko obesite na male klukice? Pa bo več prostora v omari in hkrati krasna dekoracija na kuhinjski steni.

walnuts-farm-interior-light-locations-remodelista

 

2. Shranjevanje nožev in kuhinjskega pribora postaja vedno bolj domiselno in hkrati tudi praktično.

violaparkbacksplash-shelf-with-integrated-knife-block-from-viola-park-1

 

3. Vrečke moke, riža in testenin zamenjajte s prozornimi kozarci za shranjevanje. Vaše življenje bo veliko lažje, kuhinja pa bo takoj izgledala bolj kuharsko.

a-beautiful-mess-kitchen-2

 

4. Najnovejši hit je posoda v bakrenih odtenkih. Tako lepa, da bi jo bilo skoraj škoda uporabljati za kuhanje.

copper-pots-this-is-glamorous

 

5. Kombinacija lesa in marmorja v kuhinjo prinese nenavadno svežino in hlad kamna ter toplino in nežnost lesa.

 

6. Odprte police in nič več omar? Brez kuhinjskih omaric prostor izgleda večji, hkrati pa morate potem plastične kozarce in tupperware posode skrivati v shrambi. Kaj pa kombinacija odprtega in zaprtega prostora?

blue grey:

 

7. Malo zelenja vedno prinese svežino v prostor. Pa ne govorimo samo o svežih začimbah, temveč tudi o kaktusih in ostalih, sicer neužitnih rastlinah.

Boho Kitchen Reveal: The Whole Enchilada! | The Jungalow:

 

8. Prostoru lahko vdihnete novo energijo že samo z izbiro novih, morda bolj svojevrstnih svetil.

wood + white kitchen.:

 

9. Če le imate možnost, se odločite za kuhinjski otok. Naj bo to prostor, kjer se na koncu dneva zbere celotna družina.

Kitchen island + coffee station. | Door Sixteen | Bloglovin':

10. Najbolj pomembno je, da se v prostoru počutite domače in prijetno, ne glede na trende, najnovejše smernice in modne muhe.

 

0 Komentarji