O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Chaehoon Moon – Ročno izdelana korejska posoda

  • chaehoon moon, hrana, koreja, korejska hrana, korejska posoda, krožniki, posoda
Le komu se ne začnejo cediti sline ko se spomni na hrustljavo raco, chop sui, piščanca na sečuanski način. Kaj pa mogoče curry ali sushi? Azijska hrana je popularna in razširjena, v restavracijah pa vedno pride v paketu s tematskim jedilnim servisom ter priborom.

Kaj pa korejska kuhinja? Ste jo že poizkusili? Ste že kdaj bili v korejski restavraciji in na krožnik prejeli Bulgogi ali pa Galbi.

No, predstavljamo vam jedilni servis, ob katerem bi se vam zacedile sline četudi bi bil prazen. Chaehoon Moon namreč izdeluje prečudovite posode po vzoru in receptu starih metod korejske dediščin. Izbira materiale, ki so jih uporabljali stari mojstri. Spretna transformacija tradicionalne ročne izdelave v unikatna umetniška dela se nikakor ne more primerjati z izdelki narejeni v serijskih produkcijah.

damoon-making_01-800x534

Kombinacija materialov kot so Yuhgee (korejski brassware) in Ott-chil (korejski lak) se v Koreji že dolgo časa uporablja za izdelavo posod, predvsem zaradi dejstva, da oba materiala odlično sterilizirata moč in na ta način hrano v posodi ohranita svežo zelo dolgo. Prav tako hrana na ta način obdrži svoj okus ter ohranja temperaturo.

damoon_material-concept_02-800x534
damoon_concept_09-800x534
damoon_concept_03-800x534
damoon_concept_08-800x534
damoon_concept_04-800x533

www.chaehoonmoon.com

0 Komentarji