O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Desetkrat bolj sveže v novo leto

  • čiščenje, kuhinja, lončnice, nasvet, notranje oblikovanje, posteljnina, rastline, rože

Z novim letom in 1. januarjem pridejo nove zaobljube in sveži cilji, ki se jih držimo povprečno do drugega vikenda v januarju. Pravzaprav pa je začetek leta popoln izgovor, da v red spravimo naše stanovanje (in, z dramatičnim prizvokom, tudi naše življenje). Ne gre za drastične spremembe, renoviranje celotnega prostora, podiranje sten ali selitev na podeželje. Urejanje stanovanja je proces, kjer z malo truda dosežemo veliko (notranje) zadovoljstvo. Če vsak vikend postorimo samo dve stvari s spiska, bomo lahko do konca januarja odkljukali vsaj eno novoletno zaobljubo.

  1. Vsaj dvakrat mesečno si kupite sveže rože. Naj bo to nagrada, da ste preživeli še en naporen teden brez živčnega zloma. Definitivno si ga zaslužite.

Pretty kitchen:

2. V vsakem domu leži vsaj ena preproga, ki ni videla pralnega stroja ali sesalca že vsaj par mesecev. Sedaj je čas, da si to priznate in se lotite tudi tega opravila.

3. Preverite kotičke hladilnika in zamrzovalnika. Verjetno se kje zadaj, v temi skriva kozarček marmelade ali domačega namaza, ki je zaradi plesni že skoraj nerazpoznaven. In tista posoda, v katero ste si pred enim mesecem pripravili kosilo za v službo, in si je sedaj ne upate odpreti. Vzemite vrečo za smeti in se znebite pretečenih artiklov in smrdljivih kozarčkov.

4. Če vaš sesalec bojkotira sesanje stanovanja, pomislite, kdaj ste nazadnje zamenjali vrečko

5. Privoščite vašim lončnicam razvajanje. V razpršilnik nalijte vodo, z vlažno krpo obrišite njihove liste in jih potem poškropite z vodo.

Interior Plants | Dresser Styling:

6. Organizirajte se tudi v kuhinji. Kupite si prozorne kozarce različnih velikosti in vanje pretresite moko, sladkor, riž in ostalo hrano, ki tiči v napol polnih in preluknjanih vrečkah.

English Tiled Pantry | Remodelista:

7. Pomijte okna. No, lahko tudi vsak vikend eno okno. Tako boste lahko tiste redke, zimske sončne žarke uživali skozi čista stekla.

Lovely.:

8. Reciklirajte. Ne samo odpadke, ampak tudi pohištvo in dodatke. Namesto, da se zapeljete v nakupovalni center, se raje zapeljite do babice in raziščite njeno klet. Ali pa obiščite bolšji sejem, kjer se skrivajo pravi mali zakladi.

The scorching temperatures we’ve been experiencing here in San Francisco these last few days may...:

9. Kupite si novo posteljnino, saj ni ničesar bolj prijetnega, kot sveže oprana posteljnina na nedeljski večer.

Nice bedroom.:

10. Pogosteje povabite prijatelje na obisk in organizirajte večere namiznih iger. Ali pa si raje vzemite več časa zase, meditirajte in poslušajte vaše najljubše albume. Delajte več tistega, kar vam je res pri srcu. Naj bo to vaše vodilo za leto 2016.

0 Komentarji