O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Hoshinchu lebdeči bonsai

  • bonsai, drevesce, hoshinchu, japonska, kickstarter, projekt

Hoshinchu Air bonsai je miniaturo drevesce, ki lebdi in se vrti nad magnetskim podstavkom ter izgleda zares magično.

 

 

Kickstarter projekt, ki je seveda že dosegel svoj cilj, oglašuje koncept bonsai drevesa kot sistem dveh, ločenih delov. “Energetska baza”, podstavek in “mala zvezda”, bonsai. Bonsai lebdi 2 centimetra nad bazo, v kolikor njegova teža ne preseže 300 gramov.

air-bonsai-diagram

Zaradi zakonov o izvozu, ki podjetju preprečujejo razpošiljanje japonskih bonsajev izven države, se sedaj lotevajo zadeve na drugačen način. Za enkrat pošiljajo komplete brez bonsaia, ki pa si ga morate potem posaditi sami. Načrtujejo pa, da bi lahko naročili bonsai, ki je značilen za več različnih japonskih regij.

siarbon

Bonsai prejmete zasajen v mahu ali v posodici iz vulkanske lave, spodnja posoda pa je ročno narejena iz tradicionalnega japonskega porcelana “lmari”. Celoten proces izdelave porcelana traja tri mesece, saj je sušen na zraku, vzorci in barve pa so ročno nanešene z japonskim čopičem “Fu-de”.

0 Komentarji