O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Mellow Moose Station – staro pohištvo, nov izgled

  • dizajn, mellow moose station, notranje oblikovanje, vintage pohištvo

Mellow Moose Station, Ajdo in Mateja smo prvič srečali na pohištvenem sejmu Ambient, kjer je njun razstavni prostor že od daleč deloval tako domače. Prijetna in simpatična Novogoričana sta ustvarjalca, ki staremu pohištvu vdahneta novo življenje. Zbirata kose, ki bi jih ljudje drugače zavrgli ali jih skrili v klet zaradi zastarelega izgleda in tako rešujeta krasno opremo prostorov iz 60. let. “Postaja nežnega losa” je tako s kombinacijo vintage stila, všečnega re-dizajna in ročnega dela, ki daje posebno pozornost detajlom, pridelala že kar nekaj ličnih kosov.

detajl1Rozi

“Zelo radi bi bili uporabni do te mere, da bi se na nas obračali ljudje, ki bi radi izpraznili svojo klet ali podstrešje. Tako bi se ukvarjala z ‘reševanjem’ odpadkov drugih,” pravita ustvarjalca. Vsako njuno delo je unikaten izdelek, saj nudita strankam oblikovanje po naročilu, se prilagodita njihovim željam in jim pomagata od začetnega iskanja pohištva do končne dostave.

DSCN4567miza1

dvojcica 1detajl3

 

Matej in Ajda sta samouka, ki sta se skozi napake, s pomočjo spleta in revij, naučila ravnati s pohištvom. Posebnost izdelkov je, da jim barve in živahnost vdahneta z različnimi, skrbno izbranimi papirji za zavijanje. Pri delu uporabljata barve, ki so okolju prijazne, najraje pa posežeta po naravnih in pastelnih odtenkih.

DSCN4532

DSCN4537

DSCN4543

Mellow moose station je popolna kombinacija Ajdine kreativnosti in Matejeve spretnosti, ki se skozi celoten proces dopolnjujeta. V prihodnosti si želita z “restavriranjem” oziroma re-dizajnom ukvarjati profesionalno, saj je to nekaj v čemer najdeta zadovoljstvo in sprostitev. Če tudi vam v kleti pod kupom prahu leži kak kos pohištva, ki bi s pravo ekipo lahko zopet zasijal, ju kontaktirajte kar preko Facebook strani.

 

0 Komentarji