O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Minimalizem za začetnike

  • barve, detajli, emily henderson, grafike, minimalizem, preprostost, rastline, teksture

Pogovorimo se o minimalističnem dekorju. Minimalizem je v tem trenutku na vrhuncu svoje slave, opazite ga lahko v konceptnih trgovinah, revijah, internetnih straneh, instagramu, samo v resničnem življenju ne. Gre za to, da razbremenimo svoje stanovanje, prenehamo z dodajanjem, poenostavimo naš življenjski prostor.

Emily Henderson, notranja oblikovalka, predstavi pet nasvetov, ki jih minimalistični domovi morajo upoštevati.

1.Spekter barv, ki jih vnašate v stanovanje, ne sme biti preširok. Z dodajanjem novih barv damo prostoru občutek nereda, zmede in neorganiziranosti. Poskušajte se gibati v okviru ene barve oziroma v odtenkih iz iste “družine” barv. Kombinirajte z nevtralnimi odtenki, saj tako ustvarite barvno paleto, brez preveč izstopanj.

EmilyStyleBook_NoahRiley_DavidTsay_04

 

2. Vnesite preproste linije in oblike. Znebite se stvari s preveč okraski in malimi detajli ter jih nadomestite z enostavnimi in nezapletenimi kosi. Namesto tiste namizne svetilke, ki jo je k hiši prinesla mati pred dvema desetletjema, poiščite nekaj preprostega, a modernega, nemotečega za oko.

Studioilse, The Apartment gallery in Copenhagen | Remodelista

 

3. Če imate vse v isti barvni paleti, se zna zgoditi, da vaše stanovanje zgleda hladno in brezosebno. Zato so tu teksture. Tekstili naj bodo iz volne ali platna, krožniki in vaze iz porcelana, gline, eksperimentirajte z različnimi teksturami lesa. Z umirjeno paleto barv in zanimivo teksturo, bodo prostori izgledali vabljivo in ne kot del muzeja. Vse, kar je domače in ročno narejeno dobi še posebne bonus točke.

EmilyStyleBook_NoahRiley_DavidTsay_06

 

4. Vnesite življenje skozi umetnost in rastline, tako se znebite brezosebnega minimalizma in ustvarite topel in intimen prostor. Dajte nečakom barvice in papir, naj ustvarjajo, poiščite tisto lepo grafiko, ki ste jo kupili dve leti nazaj na Nizozemskem, recite mami za velike zelene lončnice.

Studio Ilse The Residency Copenhagen | Remodelista

5. Obožujete vaš kavč? Naredite ga za center pozornosti v vaši dnevni sobi. Pomembno je, da imate fokusno točko, pohištvo, ki je center vsega, saj se nanj kasneje vežejo tudi drugi elementi. Sami si izberite najbolj privlačen del prostora ter ga potem nadgrajujte z dodatki, kot so blazine, sveče, zanimive grafike.

 

 

0 Komentarji

Leave Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.