O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Natur hrastove police

  • hrast, hrastov les, hrastove police, hrastovina, les, lesene police, natur police

Les je lep. V stanovanje prinaša občutek  domačnosti in topline. Bolj kot je neobdelan, bolj zapeljiv je. V njem podzavestno vidimo stik z življenjem, v prostor s kosom neobdelanega lesa pripeljemo del narave, čeprav je naše stanovanje del 14-nadstropne stolpnice v središču mesta.hrastove_police

Ideja vpeljevanja neobdelanih lesenih polic je izhajala iz problematike zimske selitve zelenja iz balkona v stanovanje. Tla 33m² stanovanja so kmalu postala premajhna za vse zelenje balkona, količina svetlobe na razpoložljivi policah pa nikakor ni ustrezala osmim, žal že pokojnim bazilikam. Rešitev so bile natur lesene okenske police, ki jih do sedaj v stanovanju ni bilo. Več muh na en mah – vpeljevanje naravnih, lesenih elementov in uporaben prostor za zelenje z optimalnimi pogoji za rast.

hrastove_police3

Projekt se je realiziral ob obisku ekološke kmetije Radoh na Tanči gori, kjer so bile mokre noge in premraženost po celem vikendu dela v dežju, poplačane s hrastovimi policami. Dolgi, neravni, predvsem pa skoraj neobdelani hrastovi plohi so bili del kupa lesa, ki je čakal na obdelavo za gradnjo ekološko grajenega stanovanja v sklopu prej omenjene kmetije.

Razrez na dimenzijo je bil prepuščen darovalcu lesa,  ki pa je robustnost polic z oblanjem nekoliko omilil, a kljub temu ohranil dobro mero pristnosti.

hrastove_police2

Montaža:
4 x nosilci za police
8 x vijak za les
4 x plastični vložki za steno
2 x hrastova polica
Skupaj strošek: cca. 10 EUR

1 Comment

Zdolšek Tone
  • Jan 16 2019
iščem okensko polico iz hrasta dimenzije 2378 x 125 x 25 4 kom

Leave Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.