O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Navdušujoča odkritja I.

  • abre, barisieur, huda lukna, Jean Prouvé, kobeiagi kilims, miza, navdušujemo, not now, notranje oblikovanje, svetilka

Verjetno vsak od nas dnevno pride do internetne vsebine, ki nas tako fascinira, da potem uro ali dve preživimo v raziskovanju in občudovanju. Jaz imam to navado, da bližnjim prijateljem, sodelavcem, bivšim sodelavcem, mami ter bežnim znancem pošiljam vsa svoja odkritja ker želim, da krasna vsebina enakopravno osrečuje vse ljudi okoli mene. Zdaj pa smo se odločili to deliti tudi z vami.

NOT NOW/NE ZDAJ

Umetnik Michael Beitz je ustvaril leseno skulpturo, ki bi bila prav priročna pri nerodnih družinskih kosilih z radovednimi sorodniki. Mojstrsko oblikovan in izdolben kos lesa meri 8,5 metra ter je ročno delo. Miza je primerna za asocialne posameznike, ki bi vsaj pri jedi radi imeli mir.

Not Now by artist Michael Beitz

 

PROUVÉ RAW OFFICE EDITION

Noro se navdušujemo nad sodelovanjem med oblikovalskim imperijem Vitra ter G-Starom, ki je doprineslo 13 produktov za pisarno in dom. Kolekcija slavi francoskega modernista Jean Prouvéja, ki je v 40ih izdeloval ikonične kose pohištva. Sedaj so njegovi najbolj znani produkti dobili svež in sodoben pridih, ki je klasičnim modelom dodal novo obliko, barvo in teksturo.

“Prouvé RAW Office Edition” by G-Star RAW for Vitra 3

 

SVETILKA ABRE

Ob premiku ure je ob petih popoldan že temno, zato si konstantno ogledujemo nove opcije razsvetljevanja prostora. V oko nam je padla luč španskega oblikovalca Carlos Jiménez, z mediteransko-švedskimi koreninami. Ime produkta je “Abre”, kar pomeni “odpri” v španščini. Gre za namizno svetilko, kjer lahko sami regulirate svetlobo. Bolj, ko dvignete zgornji del svetilke, bolj svetlo bo, tako da imate obenem medlo romantično svetlobo za zvečer, ter močno svetlobo pri branju jutranjega časopisa.

The Abre Lamp Creates Ambience Wherever You Need It

ABRE_Lamp_CARLOS-JIMENEZ-2

 

BARISIEUR BUDILKA

To je sicer že stara novica, ampak je nekaj najboljšega, kar se je človeštvu zgodilo v zadnjih par letih. To je budilka in kavomat hkrati. Oblikovalec Joshua Renouf je razvil patent budilke, ki vam skuha kavo še preden si zjutraj pomanete oči. V budilki je celo hladen predel za kavo ter predel za shranjevanje sladkorja in kave. Do sedaj obstaja šele ena budilka-ki-skuha-kavo, za eno magično napravo pa boste morali odšteti malo več kot 350 evrov.

barisieur-coffee-maker-alarm-clock-joshua-renouf-11

KOBEIAGI KILIMS

Čilimi, preproge, ki so bile pred desetletji pogost inventorij domov naših babic, zopet prihajajo nazaj. Slovenska oblikovalka Nina Mršnik in bosanska arhitektka Ivona Blaž sta ustvarili povezavo med staro kvaliteto volnenih preprog, ki jih delajo tkalke v Bosni in novejšimi, modernimi vzorci, s katerim bi popularizirali čilime in jim vrnili staro slavo.

Kaja and our STANA kilim in size L.

 

 

 

 

 

 

 

0 Komentarji