O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Navdušujoča odkritja II.

  • color-in wallpaper, dbo home, notranje oblikovanje, novosti, rastline, wooden cloth

Pet odkritij internetnega sveta čaka, da jih prebrskate, prečitate in delite z ostalimi radovedneži. Če pa imate tudi vi kakšno odkritje, ga lahko Hudi lukni pokažete na info@hudalukna.si ali prek naše Facebook profila, ne smete krasnih stvari samo zase zadržat!

 

Pobarvanke že dolgo časa niso samo v domeni otrok. Barvanje znotraj črt nas pomirja, je meditativno in hkrati otročje zabavno. Na trgu se je pojavila tapeta “color-in wallpaper”, ki zahteva, da v roke primete flomastre, barvice ali tempere in jo pobarvate po vaših željah. V principu je ta produkt sicer namenjen otrokom, ampak saj niso otroci edini, ki se lahko zabavajo, kajne.


 

dbO Home so produkti izpod rok ene glavnih menedžerk glasbene industrije, ki je sodelovala tudi z Metallico in AC/DC. Zapustila je mesto, se preselila na idilično podeželje in začela z ustvarjanjem. Skozi izdelke izraža svoje mirnejše strasti; hrano, dom in glino. Vsak kos je ročno oblikovan, z minimalističnimi motivi in prelivi. Zaradi ročnega dela si niti dva izdelka nista podobna, in prav ta človeška nepopolnost njenim produktom vdihne dušo.

dbOstudio2 via Burkelman, Remodelista

dbO Home studio8 via Burkelman, Remodelista

DBO_Winter_2015_Battuto_Tea_image_by_Brinson, Remodelista

 

Nathalie Dackelid, švedska študentka predstavlja Wooden Cloth, fleksibilno mizo, ki je popolna za mala stanovanja, kjer je vsak centimeter dragocen. Izdelana iz švedskega jesena, premazanega z naravnim premazom ter  preprosta za uporabo, saj ni potrebno nobene večje sile pri sestavljanju. Ideja tega produkta izhaja iz imitacije gibanja gosenice, saj se tako daljša/krajša tudi miza.

design folding table

ideas folding table

 

Rastline so najboljši sostanovalec. Znižujejo raven stresa, krasno zgledajo v stanovanju in hkrati še čistijo vaš zrak     (za nekatere sostanovalce bi lahko trdili ravno obratno). Zato lahko namesto kovancev iz tujih držav in znamk,  začnete z zbiranjem zelenih rastlin. Če pa ste naveličani vedno enih in istih kaktusov, lončkov in zelišč, pa lahko inspiracijo za bolj frajerske ideje najdete tu.

Jellyfish Air Planter

Japanese Moss Planters

Vertical Garden Planter

Whale Planter

Moss Clock

 

Nasledno internetno odkritje je pop-up pohištvo. Zakaj pa ne! Zdi se pravi korak proti minimalizmu, kjer je glavno vodilo “manj je več”.  To je vizija Liddy Scheffknecht in Armin B. Wagner, ki sta zaradi optimizacije majhnih prostorov naredila kar mobilno postajo z mizo, stolom in računalnikom. To je zaenkrat samo še kartonast prototip, a študenta že raziskujeta, kateri material bi bil najbolj primeren za zložljivo dnevno sobo.

pop-up furniture

cardboard furniture ideas

modern cardboard furniture

 

0 Komentarji