O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Napoved: Pohištveni sejem Ambient

  • 3s design, ambient, artish, brands of friends, gospodarsko razstavišče, notranje oblikovanje, pohištveni sejem, primož jesa, steelline

Pohištveni sejem Ambient je odprl svoja vrata v torek in jih za vas pušča odprta vse do nedelje, 22. novembra. Na Gospodarskem razstavišču si boste lahko ogledali 158 podjetij iz kar 17 držav. Predstavili bodo vse od talnih oblog, notranjega oblikovanja in montažnih hiš. Poleg tega pa so tokrat dali priložnost mladim in obetavnih slovenskim arhitektom, ki bodo obiskovalcem nudili svetovanje. Vse več velikih podjetij zapira svoje tovarne, medtem ko se male delavnice in entuziastična mlada podjetja vse bolj razvijajo in pridobivajo na razpoznavnosti.

Prireditev uvaja kar nekaj novosti, predvsem pa skuša izpostaviti kreativno moč mladega slovenskega oblikovanja z razstavo in borzo Top ideje, na kateri se predstavljajo mladi, še neuveljavljeni arhitekti in oblikovalci.

Na sejmu Ambient se tokrat prvič predstavlja Brands of friends, kjer je zbranih več kot 30 vrhunskih slovenskih oblikovalcev, vsak s svojo prav posebno zgodbo. V času sejma se bo odvijal tudi umetniški sejem ARTish, kjer se predstavijo še tisti, bolj kulturno-umetniški ustvarjalci.

ARTish na pohištvenem sejmu Ambient 2015

Na slovesnem odprtju so podelili nagrade in priznanja 26. Ambienta Ljubljana. Nagrade Top 5 so šle v roke : Mizarstvo Bolčič, 3S design d.o.o., Donar d.o.o.,MAAT 1 d.o.o., največje priznanje pa je prejelo podjetje  FEIDOM AA za pohištvo Q6, ki ga je oblikovala Filimena Radonjanin.

Donar d.o.o., za stol Nicoless, oblikovalec Primož Jeza

Najboljše ideje so bile ravno tako nagrajene. Gre za najbolj inovativne in drzne oblikovalske rešitve mladih umetnikov. Tokrat se je udeležilo kar 30 tekmovalcev, vse od samostojnih podjetnikov, posameznikov in skupin. Prejeli so jih Ana Črešnik za zibelko, ki raste z otrokom, oblikovalca Matic Lenarčič in Jernej Koželj za projekt Kredenca, 3S design d.o.o., oblikovalke Maca Strle, Kaja Strle in Lana Strle, za sistem kuhinje Steelline.

Jernej Koželj, Matic Lenaršič

Matic Lenarčič in Jernej Koželj, projekt Kredenca 

Če imate radi notranje oblikovanje in vas take reči zanimajo, potem se morate definitivno oglasit in spočit vaše oči na zanimivih produktih in krasnih umetninah.

 

 

 

 

 

0 Komentarji