O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Od kozarca do popolnega darila

  • darilo, dekor, diy, naredi sam, notranje oblikovanje, okraski, sveča

Obdobje stresnega nakupovanja prazničnih daril za vse ljudi, s katerimi ste bili kadar koli v stiku, je skoraj pri kraju. Kaj pa, če bi namesto tega raje podarili doma in iz srca narejeno stvar? Potrebovali boste le 15 minut časa, en venček božičnih pesmi na radiju in dve roki.

Potrebujete:

  • kozarec za vlaganje (velikost ni pomembna)
  • bela akrilna barva in čopič
  • trši papir
  • škarje in lepilni trak
  • časopisni papir za podlago
  • rafija ali konopljina vrvica
  • alkoholni flomaster (zlate, srebrne ali črne barve)

Prvo kozarec dobro operite, da slučajno ne bo dišal po kislih kumaricah ali vloženih paprikah. Izberite si motiv, ki ga želite imeti na kozarcu. Če motiva ne znate narisati sami, pobrskajte po internetu in kar prerišite želeno podobo. Mi smo si tokrat izbrali jelenčka.

P

Na trši papir prerišite motiv in ga izstrižite. Če ga boste uporabili za več kozarcev, ga prelepite z lepilnim trakom in ga tako zaščitite, saj ga lahko pri barvanju zmočite in poškodujete.

P

Nastrižite male koščke lepilnega traku in nalepite motiv na sredino kozarca. Pomočite čopič v akrilno barvo in začnite z barvanjem. Najprej se lotite barvanja okoli nalepljenega motiva in bodite pazljivi, da okoli ne nanesete preveč barve, saj zna potem zaiti tudi pod papir. Ko prebarvate celoten kozarec, si lahko privoščite kratek odmor, da se barva posuši.

P

Ko je kozarec suh (ne bi smelo vzeti več kot 10 minut), pazljivo odlepite motiv. Če ste šli kje pod papir ali pa se vam je ta premaknil, brez skrbi. Pri akrilni barvi na steklu je krasno to, da lahko uporabite zobotrebec ali leseno konico čopiča in barvo preprosto spraskate stran, tako da ne bo nihče vedel, da ni šlo vse po načrtu.

Ko je barva zares suha, vzemite flomaster in obrobite robove motiva, da bo še bolj izstopal. Na koncu na vrh kozarca zavežite rafijo, konopljino vrvico ali pa kakšno barvito pentljo, da bo vse skupaj zgledalo še lepše.

Dokupite svečo, pa kozarec postane svečnik, napolnite kozarec z domačimi piškoti ali pa vanj postavite šopek rož. Mi smo naredili vse troje!

 

 

0 Komentarji