O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Praznični venček

  • božič, diy, naredi sam, novo leto, okraski, prazniki, venček

Tokrat smo se na sprehod po gozdu odpravili z namenom, da poiščemo inspiracijo za praznične okraske. Z mrzlimi nosovi in rdečimi lici smo se odpravili na lov za novim “naredi sam” projektom za vas. Vedno se odločimo da delamo takšne stvari, ki niso časovno ali finančno potratne, in jih zmorejo tudi tisti z dvema levima rokama. Ponujamo vam temelje za vaš praznični venček, sami pa uporabite še malo domišljije in na delo.

44919

Poiščite lesko in izberite par najbolj tankih vej, tanjše kot bodo, lažje bo delo z njimi. Lahko izberete tudi veje kakšnega drugega grma ali drevesa, toda leskove veje so zelo prožne in upogljive, ravno pravšnje za naš “naredi sam” projekt.

Pripravite še konopljino vrvico, smrekove ali borove veje in vse okraske, ki se vam trenutno valjajo po predalih.

File_000

Odrežite vejam debele konce in počasi začnite zvijati prvo vejo v krog. Verjetno bo tako dolga, da boste lahko večkrat prepletli venček. Zatem dodajte novo vejo in ponovite postopek. Predstavljajte si, da pletete košaro, ampak ste amater in samo naključno prepletate, tako da stvar stoji skupaj. Tako to gre!

File_002

 

 

File_006

 

 

 

Ko dosežete želeno debelost venčka, odrežite kos konopljine vrvice, ki jo boste uporabili, da zvežete veje in hkrati naredite zanko, s pomočjo katere boste okrasek tudi obesili.
File_008

“Tehnični del” je mimo, sedaj lahko na mizo postavite lepilo, smrekove vejice, obeske in bunkice. Mi smo se tokrat odločili za bolj preprostega, samo z dodatkom zimzelenih vej.

File_002 (2)File_001

S pomočjo pridnih rok še ostalih ustvarjalcev pa nam je uspelo narediti kar tri praznične okraske, vse skupaj pa nam (s pospravljanjem iglic vred) ni vzelo več kot dobre pol ure.

File_002 (1)

File_003

0 Komentarji