O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Šestkrat boljši spanec

  • boljši spanec, huda lukna, ležišče, spalnica, spanje, vzmetnica

Povprečno 8 ur dnevno prespimo, zato se zdi spanec še kako pomembna zadeva. V čem drugem smo še tako vztrajni, da bi to počeli brez prestanka kar tretjino dneva, sedem dni v tednu? Zase vem, da brez obveznih osmih ur spanca pozabljam besede, se spotikam, gledam še bolj grdo kot ponavadi in zavračam stike s soljudmi.

1.Bodite popolnoma prisotni. Naj vaše delo, mobiteli in računalniški ekrani ostanejo na drugi strani vrat. Nepotrebnih skrbi, ki so ponavadi razlog za nespečnost, se lahko znebite s kratko meditacijo (preko youtubea se da vse naučit!) ali lahko knjigo. Že deset minut miru pred spanjem pozitivno vpliva na kvaliteto.

Ambatalia Linen Bedding | Remodelista

 

2. Spalnica je kraj počitka in sproščujoče atmosfere, česar pa ne morete doseči, če se vam na postelji valja gora oblačil, na nočni omarici prazne skodelice čaja, ob njej pa kup časopisov in knjig. Pospravite odvečno kramo, naj bo vaša spalnica preprost in nezahteven prostor, kjer se vaše oči odpočijejo.

Hotel-Henriette-Paris-Remodelista-16.png

 

3. Opremite spalnico, da bo kar se da vabljiva in udobna, saj je to edini domači prostor, kjer preživite toliko časa. Izberite nevtralne, sproščujoče barve, ki vas bodo nežno zazibale v spanec. Posteljnina naj bo kvalitetna, prijetna na otip in pogled. Nočne omarice, kamor ponavadi skrivamo svoje najbolj dragocene in skrivnostne predmete, si izberite glede velikosti skrivnosti, odlagalne površine in prostora ob postelji.

such in love with those atmospheres created by the photo stylist Cleo Scheulderman, for vtwonen ...:

 

4. Pomislite na vašo vzmetnico kot na naložbo v prihodnost. Če zanjo odštejete malo več denarja, vam bo dlje služila, ter ne boste se zbujali v bolečinah, ki se jih za vašo starost ne pričakuje. Ležišče drži vaše telo v nevtralni poziciji, kjer je hrbtenica ravno prav ukrivljena, zadnjica, pete, ramena in glava pa so pravilno poravnana in podprta. Če je žimnica pretrda, podlaga preveč pritiska na glavne točke in izniči poravnavo telesa, pri premehki pa se vam lahko zgodi, da točke podpore sploh niso poravnane in se telo kar pogrezni v vzmetnico.

Washed linen sheets - He encontrado este interesante anuncio de Etsy en https://www.etsy.com/es/listing/227025232/ashes-of-roses-stone-washed-linen-duvet:

 

5. Tako kot pri otrocih, tudi odrasla telesa potrebujejo znak, da je čas za počitek. Se spomnite kakšna je zgodba za Pavlovem refleksu? Pavlov je zazvonil z zvončkom vsakič, ko je dal psu hrano. To je ponavljal tako dolgo, da so se psu ob zvoku zvončka kar podzavestno začele cediti sline. Podobno je z nami. Telo potrebuje sproščujočo rutino pred spanjem. Naj bo to kopel z aromatičnimi olji ali pa samo zatemnitev luči, telo bo to po nekaj časa samodejno vzelo kot vabilo v posteljo.

nidi woody collection, Remodelista

 

6. Pogosto sta razloga za nespečnost zvok in svetloba. Zame je pomembno, da je v spalnici čista tema in popolna tišina. Če živite v soseski z glasnimi sosedi, si lahko pomagate noči prespati s čepki za ušesa ali napravo, ki proizvede “beli šum”. Namesto sosedovega radija vam bo naprava predvajala zvoke nežnega vetriča in vas tako zazibala v spanec.

I love the look of a table at the end of the bed, however I feel it would be used as a place to store random items. Undecided!:

0 Komentarji