O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Stanovanje dveh umetnikov – Antwerp

  • antwerp, stanovanje

Antwerp je znana kot oblikovalska prestolnica Belgije. In točno tam, v stanovanju z visokimi stropi in velikimi okni, ki prostor preplavijo s svetlobo, živita fotografinja Kimberly Dhollander in grafični oblikovalec Philippe Corthout. Domovanje je opremljeno s pohištvom, ki je bilo pogosto odkrito v starih kleteh ali bolšjih sejmih.

Kombinacija belih sten ter gladkih pohištvenih elementov v prostor prinese spokojnost, ki jo težko najdemo v sodobnem, hitrem načinu življenja.

Pri nakupovanju in izbiri pohištva sta bila lastnika zelo premišljena in podjetna. Za stole v jedilnici sta na primer plačala le 15 eur, veliko ogledalo sta dobila za 50 centov, veliko stvari sta kar sama naredila.

Skozi celotno stanovanje srečujemo različne klubske mizice, katerim se Phillipe ni mogel upreti na sejmu z rabljeno šaro.

 

Prostori sicer niso veliki, vendar zaradi visokih stropov in svetlobe, ki je v tem stanovanju definitivno ne manjka, dobimo občutek prostornosti.

S pomočjo zelenih lončnic, zanimivih grafik in slik, ter kupov knjig, stanovanje zadiši po domačem in pridobi prijetno in toplo atmosfero.

Stanovanje ima lastno malo teraso in zasebni izhod, tako da se v podnajemniškem stanovanju počutita kot, da živita v samostojni hiši in ne v stanovanjski zgradbi sredi mesta.

 Foto:  Kimberley Dhollander in Philippe Corthout.

0 Komentarji