O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Stanovanje Tribeca loft NY

  • loft, moderno stanovanje, new york, skladišče, stanovanje, steklena streha, zelena streha

Stanovanje “Tribeca loft” , ki se nahaja v starem skladišču iz leta 1884 v samem srcu New Yorka (ZDA) je delo arhitekta Andrewa Franza. Želja arhitekta je bila ustvariti prostor, kjer ima stanovalec kljub temu, da je v notranjosti stanovanja še vedno občutek, da je zunaj, na prostem in zre v nebo. Tako je del strehe zasteklil ter jo skupaj z vhodom na odprto streho in skupaj zelenjem na terasi, potopil v samo notranjost stanovanja. Na ta način je naravni svetlobi omogočil dostop do notranjosti stanovanja, obenem pa v primeru odprtih vrat omogočil, da v stanovanje dovaja svež zrak ter poskrbi za ventilacijo. Rustikalne lanterne na zunanji strani zasteklitve pa ponoči pričarajo pravi ulični pridih.

portada_tribecaloft_andrewfranzarchitect_03
tribecaloft_andrewfranzarchitect_04

tribecaloft_andrewfranzarchitect_01

V notranjosti prevladuje kombinacija surovih opečnatih sten, starih lesenih stebrov, visokih oken ter ravnih linij modernega pohištva.  Rezultat je vizualni diskurz med starim in novim, ki se izraža z vstavki sodobnih materialov in obnovljenega pohištva.

tribecaloft_andrewfranzarchitect_08

tribecaloft_andrewfranzarchitect_06

tribecaloft_andrewfranzarchitect_07

Zelena streha združuje obnovljene tlakovce ter avtohtone vrste rastlinja, ter tako v industrijsko okolje vpeljuje košček narave.

tribecaloft_andrewfranzarchitect_05

Stanovanje je odličen primer vpeljave trajnostne narave. energetsko učinkovitih energetskih naprav in mehanizmov, medtem ko v okolje prinaša recikliran pristop do starih zapuščenih objektov z obnovljenimi materiali.

Foto: Albert Vecerka/Esto

0 Komentarji