O Hudi lukni
Huda lukna je spletni generator idej, nasvetov ter drugačnih in inovativnih pogledov na urejanje, modifikacijo ali "pimpanje" doma. V Hudi lukni vas bomo zasuli s članki, predstavitvami, intervjuji, foto reportažami ter z vsem, kar diši po domovanju. Pa kar naprej, nič se sezuvat.

Življenje v majhnem stanovanju

  • hudalukna, majhno stanovanje, nasvet, oblikovanje, pohištvo, svetloba

Nekateri domujemo v res malih stanovanjih, kjer so v enem prostoru združeni spalnica, kuhinja, sušilnica oblačil, in po možnosti še jedilnica. Ko imam na obisku več kot dva človeka, vsaj nekdo pa odide domov z modricami zaradi slabega manevriranja med pohištvom. Takoj, ko zadanem na loteriji, se preselim v večje stanovanje, do takrat pa lahko si lahko povečam svoje malo stanovanje s parimi triki.

The First Apartment Book: Cool Design for Small Spaces | Small Apartment Design Photos - Houses Plans - Designs May 2013:

Prvi in najpomembnejši nasvet je, da se nad vaše stene ne spravite s temnimi barvami in ekstremnimi vzorci. Ostanite pri svetlih in nežnih odtenkih, kot so bela, bež, svetlo siva. Bolj gole, kot bodo vaše stene, bolj bo prostor zračen. Izberite le nekaj izstopajočih dodatkov, umetniških del, ki bodo dali vašemu stanovanju dušo.

#black #desk:

Pri izbiranju in nakupovanju pohištva pomislite, če res potrebujete gromozanske omare. Izberite nizko pohištvo, ki ne bo blokiralo svetlobe, tako dosežete vtis, da ne živite v škatli za čevlje.

 

Ogledala naj postanejo del vaše opreme. Zaradi odsevov boste dosegli občutek prostornosti. Če vam uspe ogledalo postaviti tako, da odseva zunanjost, pridobite še naravno svetlobo.

Turn a Grundtal mirror ($34.99) into a Restoration Hardware-worthy piece. | 37 Cheap And Easy Ways To Make Your Ikea Stuff Look Expensive:

 

Ne blokirajte naravne svetlobe s temnimi in težkimi zavesami, izkoristite jo v svojo korist. Če pa želite več privatnosti, izberite prosojen in bel materijal, ki bo sosedom onemogočil špeganje v vaš prostor.

 

Ko izbirate mize in stole za stanovanje, imejte v mislih, da vaše stanovanje ni narejeno za osem člansko družino. Kupite stole, ki se zložijo ali pa vsaj pospravijo pod mizo. Kar pa se tiče mize, pa imate na voljo ogromno izbiro takšnih, ki se lahko razširijo, ko dobite obiske ali pa zožijo, ko želite prostor.

Tim and Hannah's Affordable DIY Self-Sustainable Micro Cabin... this could be made with some IKEA stuff!:

 

Medtem ko beli in svetli odtenki odprejo stanovanje, temni stropi ustvarijo globino, saj tako ustvarite iluzijo višine.

 

Znebite se nereda in nehajte z zbiranjem navlake, to je najboljši in najcenejši nasvet. Stanovanje bo zračno in prostorno, že samo če se znebite tistih letakov, revij in papirjev, ki že nekaj časa sedijo na predalniku.  

 

V majhnih prostorih boste postali iznajdljivi, večfunkcionalno pohištvo in pametno nameščene police pa bodo vaši najboljši prijatelji.  Ne sekirajte se, kar mala stanovanja izgubijo na prostornosti, nadoknadijo v čarmu in atmosferi.

 

0 Komentarji

Leave Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.